Werking

HOE WERKEN DE SOLARSCREEN DAGLICHTFILTERS

SolarScreen Daglichtfilters houden de warmte vrijwel net zo goed buiten als Buitenzonwering!

DAGLICHTFILTERS REFLECTEREN DE INFRAROOD STRALING!

De elektromagnetische straling van de zon bestaat uit het zichtbare licht, het onzichtbare infrarood en de Ultra Violet straling. Deze straling treedt normaliter grotendeels ongehinderd door het heldere glas naar binnen.

De kortgolvige infrarood straling is koud en zet zich om in voelbare warmte wanneer deze wordt in aanraking komt met materialen die de stralingsgolflengte veranderen van golflengte. Dit is de zogenaamde langgolvige warmte. Glas heeft de fysische eigenschap kortgolvige, energierijke straling (330 – 2500 nm) grotendeels door te laten. De transmissiewaarde van blank glas ligt boven de 80%!

Een geringe hoeveelheid wordt, afhankelijk van de glassamenstelling gereflecteerd zonder dat het van golflengte verandert, terwijl ook een deel wordt geabsorbeerd, daarbij van golflengte verandert en in warmte wordt omgezet.

Eenmaal in het gebouw wordt de kortgolvige straling dus grotendeels door wanden, vloeren en meubels geabsorbeerd en in langgolvige (voelbare) straling (5000 – 20.000 nm) omgezet.

Hierbij komt warmte vrij en deze langgolvige straling kan niet meer door het glas naar buiten. Hierdoor treedt enorme warmteontwikkeling in gebouwen op! De langgolvige warmte kan niet meer door het glas naar buiten, de temperatuur binnen stijgt!

DUS: SOLARSCREEN DAGLICHTFILTERS ZORGEN VOOR MINDER WARMTE BINNEN!

Het principe is eenvoudig: De systemen zijn voorzien van een stevige polyester Glasfolie met een reflecterende buitenlaag. Onder alle omstandigheden is er een optimaal doorzicht naar buiten toe. Met de SolarScreen Daglichtfilters verbetert u het binnenklimaat in vele opzichten.

De hoogreflecterende buitenzijde reflecteert de kortgolvige infraroodstraling direct door het glas weer naar buiten. De energierijke straling van de zon wordt grotendeels gereflecteerd (tot ca. 80%). De Daglichtfilters voorkomen dus dat de straling wordt omgezet in de kortgolvige (voelbare) warmte!

In bestaande kantoren of verblijfsruimten waar Topkoeling of Airconditioning wordt toegepast zijn de buitenramen de storende factor voor de binnentemperatuur. De ongecontroleerde factoren van de zon geven verstoringen van het systeem.

SolarScreen Daglichtfilters zijn dus niet alleen voor warmte en lichtwering, maar dragen ook zeer veel bij aan besparing op koellasten! Daar waar een systeem als Topkoeling of Airconditioning niet voldoende is kunnen de Daglichtfilters het rendement enorm verbeteren.

De SolarScreen Daglichtfilters werken net zo goed als buitenzonwering?
De ZTA-waarden liggen dan ook op het niveau van de meest toegepaste buitenzonweringsystemen! Er zijn produkten met reflectiewaarden tot ca. 89%.

SolarScreen Daglichtfilters voldoen aan de hoogste eisen die tegenwoordig worden gesteld aan binnenzonwering. Wij hebben hiervoor een TNO-rapport ter inzage beschikbaar.

SOLARSCREEN DAGLICHTFILTERS TEGEN DE SCHITTERING EN REFLECTIE!

De hoge transmissie van het zichtbare zonlicht (tot ca. 50000 lux) geeft een enorme lichttoetreding in gebouwen. Hierdoor ontstaat een toename van reflectie op werkplek-oppervlaktes (via bureaubladen, wanden, vensterbanken, etc.) Niet alleen in de zomer, maar zeker ook bij laagstaande zonstand (najaar/ winter/voorjaar) ontstaan er grote problemen.

Door de filtering van het scherpe daglicht via het unieke materiaal van het Daglichtfilter wordt de hinderlijke schittering in beeldschermen vrijwel voor 100% weggenomen. Er ontstaat een contrastvrij beeld!

Daarnaast verstrooit en reduceert de SolarScreen Daglichtfilters de hinderlijke lichttoetreding tot een aanvaardbaar niveau waardoor wij tegen hinderlijke schittering beschermd worden.

ISOLATIEWAARDE IN DE WINTER; DAGLICHTFILTERS HOUDEN WARMTE BINNEN!

De reflecterende eigenschap van de folie zorgt er voor dat u ‘s winters de kou buiten houdt. Door de unieke eigenschappen van SolarScreen Daglichtfilters neemt de K-waarde van normaal dubbelglas met ca. 40% toe!

Kortom; SolarScreen Daglichtfilters hebben een zeer gunstige invloed op de isolerende werking van dubbelglas. De warmte in de winter wordt buitengehouden. U bespaart dus op uw energiekosten door het hoge isolatievermogen!

EEN STABIEL EN DUURZAAM PRODUKT!

SolarScreen Daglichtfilters zijn vervaardigd van een gemetalliseerde folie met een hoog reflecterend vermogen. het grootste deel van de infrarood straling wordt weer door het glas naar buiten gereflecteerd. Er komt veel minder warmte binnen. SolarScreen Daglichtfilters voorkomen hierbij oplopende temperaturen

Vervorming door temperatuurverschillen is door het unieke basismateriaal uitgesloten. Ook het buitenaanzicht van de folie is perfect. Geen krimp of uitzetting ten gevolge van extreme temperatuursverschillen.