Advies

EEN GOED ADVIES IS NOODZAKELIJK

Voor een goed advies is het noodzakelijk een quick-scan van de totale probleemstelling te maken. Is er sprake van hoofdwensen en subwensen? Wat voor soort glas is er in het pand aanwezig? Wat zijn de andere mogelijkheden voor klimaatbeheersing? Kortom, vele faktoren spelen een rol. Op basis van deze informatie komen wij met het optimale advies.

Wij kijken hierbij naar de grootte van de ramen. Type en hoeveelheid lichtbronnen en de reflectie van bureaus, wanden en vensterbanken. Ook het werkblad en de kwaliteit en type beeldscherm spelen een rol. Teveel invallend zonlicht moet geweerd worden. Er zijn hiervoor vele verschillende typen materiaal beschikbaar.

Anderzijds is het nodig om een goede helderheid in het gebouw te krijgen. Oog-irritaties ontstaan onder meer door grote verschillen in helderheid. Om de lichtverhouding tussen scherm en vensters terug te brengen is een Daglichtfilter nodig. Een goede oplossing is niet alleen gewenst, maar in heel veel gevallen een eis.

RICHTLIJNEN:

  • DAGLICHTFILTERING TEGEN TEVEEL LICHT EN WEERSPIEGELING
  • CONTROLE OVER DE DAGLICHTSYSTEMEN
  • VISUEEL CONTACT MET DE BUITENWERELD

Bij een juiste toepassing van SolarScreen Daglichtfilters creƫert u:

  1. Maximale lichtreductie,
  2. Optimale daglichtbeleving
  3. Gewaarborgd uitzicht
foto-01

In de meeste gevallen houden medewerkers ervan zelf controle te kunnen uitoefenen over de daglichtregeling. Dit onder meer omdat de helderheid in de loop van de dag varieert. Ook zijn er grote verschillen in de beleving van het licht. Het is soms wenselijk zelf, handmatig of met een afstandsbediening de Daglichtfilters te kunnen besturen. Wij adviseren u ook hier optimaal.