Technische specificaties

Solarscreen daglichtfilters zijn producten van Glasfolie Suncontrol

Glasfolie Suncontrol heeft zich gespecialiseerd op het vervaardigen van binnenzonwering op basis van gemetalliseerde polyesterfolie. De SolarScreen Daglichtfilters en Lamelsystemen zijn vervaardigd van een hoogwaardige gemetalliseerde folie. Deze producten hebben een zeer hoge reflectie van de zonne-energie. Deze Daglichtfilters worden toepast als een binnenzonwering. De Daglichtfilters hebben dezelfde warmtewerende eigenschappen als een buitenzonwering.

Door de unieke serie producten en bedieningsvarianten alsmede de enorm goede werking zijn de SolarScreen Daglichtfilters een veel gevraagd alternatief voor de onderhoudsgevoelige buitenzonweringsystemen.

Er is een grote verscheidenheid van systemen. Hierdoor zijn de Daglichtfilters van in bijna iedere situatie inzetbaar. Alle systemen zijn bijzonder compact en daardoor onopvallend te monteren. Bovendien zijn de gebruikte materialen nagenoeg onderhoudsvrij en goed bestand tegen vocht.

pic_basic
pic_basic_luxe
pic_smart_mini

Solarscreen rolgordijnen

Productomschrijving
SolarScreen Daglichtfilters zijn opgebouwd uit een aluminium cassette van 43 x 43 mm of 53 x 57 mm met daarin een constructie waarop de gemetalliseerde folie is gemonteerd.

Een aluminium onderprofiel stabiliseert de folie en zorgt voor een betrouwbare en soepele bediening systeem bij het open afrollen.

Aanvullend kan het systeem worden voorzien van een U-vormige aluminium of Perlon zijgeleiding.

alu_zijg
perlon_zijg

Het systeem en de zijgeleidingen kunnen door de geringe afmetingen praktisch altijd op bestaande kozijnen en draairamen worden gemonteerd en zijn leverbaar in elk gewenste RAL-kleur.

SolarScreen Daglichtfilters zijn toepasbaar voor alle type beglazing en leverbaar in meerdere uitvoeringen:

BASIC:
Het systeem Basic heeft de maatvoering 53 x 57 mm en is voorzien van veer- of kettingbediening.Ook zijn de systemen gemotoriseerd in vele uitvoeringen leverbaar. De oprolhoogte van deze uitvoering is maximaal 300 cm.

BASIC XL:
Daarnaast is er voor grote raamvlakken het systeem Basic XL, dit systeem heeft de maatvoering 110 x 112 mm en is verder gelijk aan het Basic systeem. De maximale oprolhoogte van dit systeem is 450 cm. De maximale breedte van Basic XL is 450 cm.

BASIC (XL) DELUXE:
Dit systeem wordt standaard geleverd met cassette. Deze cassette is voorzien van een borstelsysteem die de film bij het omhoog en omlaag doen reinigt.

SMART MINI:
Het type Smart Mini (33 x 33 mm) is geschikt voor kleinere ramen. Dit systeem heeft een oprolhoogte van maximaal 200 cm en een maximale breedte van 160 cm. Dit systeem wordt standaard geleverd met een cassette en een eindloze kettingbediening en is zelfremmend.

Solarscreen Lamelsystemen

Toepassingsmogelijkheden
SolarScreen Lamelsystemen zijn toepasbaar achter verticale glasvlakken en bij uitstek geschikt voor puien in grote afmetingen. Soms zijn raamvlakken simpelweg te groot voor de SolarScreen rolgordijnen. Dit is esthetisch niet meer aan te bevelen. De SolarScreen Lamelsystemen zijn dan een uitstekend alternatief.

Productomschrijving
De lamellenrail is vervaardigd van geanodiseerd aluminium en zelfs leverbaar in elke gewenste RAL kleur. De SolarScreen lamellen zelf zijn van een sterk gemetalliseerde folie gemaakt. De lamellen hangen door middel van gewichten strak naar beneden.De lamellenrail heeft een maximale breedte van 6500 mm en de lamellen hebben een maximale lengte van ongeveer 3500 mm. De lamellen zelf zijn leverbaar in een breedte van 127 mm of 89 mm en kunnen bijvoorbeeld in een koof of systeemplafond worden geïntegreerd.
IMG_4982mut

Bouwfysische eigenschappen
SolarScreen systemen worden aan de binnenzijde achter het glas gemonteerd. Afhankelijk van het type folie en de glassoort kan de ZTA-waarde achter blank isolatieglas ca. 11% zijn, De verbeterde isolatiewaarde in de winter wordt bereikt door de reflectie en de luchtspouw achter het glas.

Zonne Energie %

 

REFLECTIE

ABSORPTIE

TRANSMISSIE

ZTA

LTA

KLEUR

BLANK GLAS

8 14 78 79 87 n.v.t.

SILVER 20 STANS

57 24 19 25 23 zilver / zilver

GREY 20 FLAT

15 59 29 44 13 antraciet

BRONZE / SILVER 15 STANS

51 41 8 23 17 zilver / brons

GREY / SILVER 15 STANS

50 43 7 26 16 zilver /  antraciet

BRONZE / SILVER 5 STANS

 63 34 3 13 05 zilver / donker brons

GREY / SILVER 5 STANS

66 32 2 11 05 Zilver / donker antraciet

BLUE SILVER 15 STANS

60 27 13 20 12 Zilver / blauw

GREEN SILVER 15 STANS

62 25 13 20 14 Zilver / groen

BLACK SILVER STANS

83 17 0 5 0 Zilver / zwart (Blockout) 

WHITE SILVER STANS

84 16 0 5 0 Zilver / wit (Blockout)

Glasfolie Suncontrol heeft met zorg het cijfermateriaal voor u gedocumenteerd, maar kan geen verantwoordelijkheid nemen voor onverhoopte foutieve vermeldingen.

UV TRANSMISSIE
Alle bovenstaande soorten laten minder dan 5% ultraviolette straling door, gemeten bij een straling in het gebied van 280 en 380 nm.

LTA (LICHTTOETREDING)
De ‘’LTA’’ geeft aan hoeveel zichtbaar licht er wordt doorgelaten.
Hoe lager dit percentage, hoe minder licht wordt doorgelaten.

ZTA (ABSOLUTE ZONTOETREDING SFACTOR)
De absolute zontoetredingsfactor is de verhouding van de hoeveelheid zonnewarmte die een glasoppervlak doorlaat en de hoeveelheid zonnewarmte die op dat glasoppervlak valt en naar binnen uitstraalt. 
 
Reinigen: De sterke polyesterfilm, waar de screen van is vervaardigd, is goed bestand tegen reinigen. Het beste schoonmaakmiddel is schoon water met een scheut huishoud azijn. De beste gereedschappen: een schone spons en zeem. Pas op voor zandkorrels!
Een gedetailleerde schoonmaakinstructie wordt u verstrekt bij de levering van de systemen.

Afmetingen: De screens zijn vanaf 50 cm of kleiner, tot maximaal 3 meter breed of 3,5 meter hoog leverbaar en worden op maat gemaakt. Vanaf grotere breedte/hoogte dan 182 cm, is het noodzakelijk een las in het materiaal aan te brengen. Een cassette kan tegenmeerprijs (in elke RAL kleur) worden geleverd. 

Technische gegevens 
Dikte: De Glasfolie heeft een dikte van ca. 3,0 mil (75 micron) en eventueel voorzien van een verstevigende stans. 
Lichtechtheid: Glasfoliescreens verkleuren niet; de lichtechtheid is onovertroffen. 
Bediening: De bediening wordt links of rechts geleverd door middel van een koord. De screens zijn tevens te voorzien van een elektromotor, met schakelaar of draadloze afstandsbediening. 
Zijgeleiding: Standaard is zijgeleiding niet noodzakelijk. Tegen meerprijs voor openslaande ramen leverbaar. 
Garantie: Glasfolie Suncontrol geeft tot 5 jaar fabrieksgarantie op het systeem en de kwaliteit van door ons aan de binnenzijde aangebrachte Glasfoliescreens.